06-204 705 64 info@heiligboontje.nl

Recept Stampot

Ingrediënten 4 personen


1 - 1,5 kg zoete aardappel
1 kg Chinese kool
Pijnboom pitten 80 g
Scheut olijfolie
Cajun kruiden
Balsamico azijn
Kurkuma
Komijn gemalen
Koriander gemalen

Bereiding :
Schil de zoete aardappels en kook in ruim kokend water met een snufje zout tot ze zacht (gaar) zijn. Alternatief: was de zoete aardappels. Wikkel ze in aluminium folie en doe ze op een bakplaat in een hete oven voor 25 minuten tot ze zacht zijn. Schep de binnenkant uit de gare aardappelen.
Pureer de aardappels met een scheutje olijfolie en wat versgemalen zwarte peper. Voeg zout toe naar smaak.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op een laag vuur tot dat ze bruin zijn.
Snijd de Chinese kool in grove stukken. Was de kool met koud water en laat goed uitlekken.
Wok de Chinese kool in een wokpan met een beetje olie. Voeg de cajun en andere kruiden toe. Bak op hoog vuur. Blus met een scheutje balsamico azijn.
Voeg de gewokte groenten bij de gepureerde zoete aardappelen. Voeg de pijnboompitten toe.
Meng met een lepel en dien direct op.

Recept Kruidige Hersftsoep


Ingrediënten 4 personen:

400 g pompoen ( stuk , zak stukjes of diepvries )

500 g zakje hutspot groente

1 pot/ blik (bio) linzen.

Kurkuma 3 theelepels

Koriander gemalen 3 theelepels

Komijn gemalen 3 theelepels

Paprikapoeder 2 theelepels

Cajun kruiden 5 -7 theelepels

Eventueel 1-2 theelepels chili vlokken.

Scheutje olijfolie.

Groente bouillon blokjes 2 stuks


Bereiding :

Giet olie in een pan met stevige bodem en verwarm op matig vuur. Voeg de hutspot groente toe. Goed roeren. Kruiden toevoegen en 1 minuutje meebakken op laag vuur. Pompoen en linzen (incl vloeistof ) toevoegen. Goed roeren. 1 liter water en bouillon blokjes toevoegen. 30 minuten zachtjes laten doorkoken. Met staafmixer goed pureren. Evt zout en peper naar smaak toevoegen.

Lekker met een stukje grof volkoren brood.


Recept kikkererwten stew

Ingrediënten:

2 potten biologische kikkererwten

3 paprika’s , in schijfjes of stukjes

2 rode uien, in ringen

2 teentjes knoflook, fijngehakt

Tomaten blokjes uit blik

Tomaten puree

Flinke scheut olijfolie

Balsamico azijn

1 glas wiite wijn

Groente bouillon blokje

Spaanse peper, fijngesneden

Kruiden:

Komijn 2-3 theelepels

Kurkuma 3-4 theelepels

Paprikapoeder 3-4 theelepels

Chilipoeder 2-3 theelepels

Oregano 2-3 theelepels

Cajun kruiden 2-3 theelepels

Peper en zout (molen) naar smaak.


Bereiding:

Bak de uien in olie. Alle kruiden toevoegen en even meebakken. Voeg knoflook, paprika, spaanse peper en tomatenpuree toe. Ook even meebakken. Blussen met balsamico azijn. Daarna wijn en bouillonblokje toevoegen. Even verwarmen. Tomatenblokjes en kikkererwten toevoegen. Peper en zout naar smaak. Op laag vuur ongeveer 30-45 minuten laten sudderen.

Serveren met volkoren wrap of grofvolkoren stuk brood. Evt. tabasco en/of geraspte kaas toevoegen


Recept pasta gegrilde courgette

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

Recept aubergine schotel

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.