Ingrediënten 4 personen
1 - 1,5 kg zoete aardappel
1 kg Chinese kool
Pijnboom pitten 80 g
Scheut olijfolie
Cajun kruiden
Balsamico azijn
Kurkuma
Komijn gemalen
Koriander gemalen
Bereiding :
Schil de zoete aardappels en kook in ruim kokend water met een snufje zout tot ze zacht (gaar) zijn. Alternatief: was de zoete aardappels. Wikkel ze in aluminium folie en doe ze op een bakplaat in een hete oven voor 25 minuten tot ze zacht zijn. Schep de binnenkant uit de gare aardappelen.
Pureer de aardappels met een scheutje olijfolie en wat versgemalen zwarte peper. Voeg zout toe naar smaak.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op een laag vuur tot dat ze bruin zijn.
Snijd de Chinese kool in grove stukken. Was de kool met koud water en laat goed uitlekken.
Wok de Chinese kool in een wokpan met een beetje olie. Voeg de cajun en andere kruiden toe. Bak op hoog vuur. Blus met een scheutje balsamico azijn.
Voeg de gewokte groenten bij de gepureerde zoete aardappelen. Voeg de pijnboompitten toe.
Meng met een lepel en dien direct op.
Ingrediënten 4 personen:
400 g pompoen ( stuk , zak stukjes of diepvries )
500 g zakje hutspot groente
1 pot/ blik (bio) linzen.
Kurkuma 3 theelepels
Koriander gemalen 3 theelepels
Komijn gemalen 3 theelepels
Paprikapoeder 2 theelepels
Cajun kruiden 5 -7 theelepels
Eventueel 1-2 theelepels chili vlokken.
Scheutje olijfolie.
Groente bouillon blokjes 2 stuks
Bereiding :
Giet olie in een pan met stevige bodem en verwarm op matig vuur. Voeg de hutspot groente toe. Goed roeren. Kruiden toevoegen en 1 minuutje meebakken op laag vuur. Pompoen en linzen (incl vloeistof ) toevoegen. Goed roeren. 1 liter water en bouillon blokjes toevoegen. 30 minuten zachtjes laten doorkoken. Met staafmixer goed pureren. Evt zout en peper naar smaak toevoegen.
Lekker met een stukje grof volkoren brood.
Ingrediënten:
2 potten biologische kikkererwten
3 paprika’s , in schijfjes of stukjes
2 rode uien, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Tomaten blokjes uit blik
Tomaten puree
Flinke scheut olijfolie
Balsamico azijn
1 glas wiite wijn
Groente bouillon blokje
Spaanse peper, fijngesneden
Kruiden:
Komijn 2-3 theelepels
Kurkuma 3-4 theelepels
Paprikapoeder 3-4 theelepels
Chilipoeder 2-3 theelepels
Oregano 2-3 theelepels
Cajun kruiden 2-3 theelepels
Peper en zout (molen) naar smaak.
Bereiding:
Bak de uien in olie. Alle kruiden toevoegen en even meebakken. Voeg knoflook, paprika, spaanse peper en tomatenpuree toe. Ook even meebakken. Blussen met balsamico azijn. Daarna wijn en bouillonblokje toevoegen. Even verwarmen. Tomatenblokjes en kikkererwten toevoegen. Peper en zout naar smaak. Op laag vuur ongeveer 30-45 minuten laten sudderen.
Serveren met volkoren wrap of grofvolkoren stuk brood. Evt. tabasco en/of geraspte kaas toevoegen
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.